Volgers

woensdag 1 november 2017

zoveel ideeen

Ik heb inmiddels al wat borduurwerkjes verzameld. Het is de bedoeling om hier iets van te maken in mijn volgende project. Samen met de kantklos kleedjes. We roepen om hulp en wachten af.
Het ronde werkje stond in de allereerste Klossie. Het quilt-mandje maakte mijn dochter voor mij. De letters kocht ik bij Marijke van "Steekjes en Kruisjes". Met de machine geborduurd, maar dat is niet te zien. De randjes borduurde ik zelf. Er moet nog een blauw borduurwerkje worden toegevoegd. De bijpassende stof vond ik bij Carmen van "Stitchers-Inn" in Nunspeet.

Voor Oma

Ook deze borduurwerkjes heb ik uit de lijst gehaald. Ik borduurde het toen ik 13 jaar was, voor mijn beide Oma's.

Nog een speldenkussen

In mijn vorige quilt gebruikte ik de geborduurde rozen uit het tafellaken dat ik borduurde toen ik 18 was. Heel lang geleden. Ik had nog een stukje over, dus knip, knip, knip. weer een speldenkussen.


Stolpje

Het speldenkussen dat ik op de workshop van Marijke (van Steekjes en Kruisjes) maakte, staat mooi in een van mijn stolpen.

Peertjes koken

Eigenlijk doe ik dit alleen met Kerst, maar wat doe je als je vriendin een paar peertjes uit eigen tuin voor je meeneemt? Ik zocht mijn favoriete kookboekje op. 50 jaar geleden gekocht. Maar wat zie ik tot mijn grote verbazing? De naam van een van mijn stempel vriendinnen staat erin vermeld. Natuurlijk heb ik het haar meteen verteld en zij ging op onderzoek uit. Het blijkt dat dit boekje is geschreven door een lerares op de huishoudschool.





Verkocht!

Weer een patroon van mijn quilt verkocht. Ook Annet nam er een mee naar huis.

de keuze van Louise

Louise mocht ook twee stofjes uitzoeken. Hoe leuk is dat?!

Wie jarig is trakteert

Dit keer niet op gebak, maar op lapjes. Astrid had op mijn blog gezien dat ik dit soort stofjes leuk vond, een heeft deze lapjes voor mij speciaal achter gehouden.
Dank je wel, Astrid. Ik ben er helemaal blij mee. Leuk voor mijn volgende project.



Kerst quilt

Variatie op de Kerstquilt van Yvonne. Zelfde patroon, andere kleurstelling.

Naalden mapjes

Kijk toch eens wat een leuke naalden mapjes. Het brengt me weer op een idee.


Rondjes quilt

Louise heeft haar "rondjes" quilt meegenomen. Gemaakt van zakjes, die ze cadeau krijgt, als ze nieuwe oorbellen koopt bij "Skitzo" in Amersfoort. Ze spaart deze zakjes al jaren en heeft inmiddels een hele verzameling. De zijden zakjes zijn gemaakt in Indonesie.



Woensdagmiddag Bee

Dan is het weer tijd voor de woensdagmiddag Bee in Eemnes.
Annet heeft haar borduurwerkje. meegenomen.


Mijn Quilt

Dan ben ikzelf aan de beurt. Degenen die mijn blog lezen, kennen het verhaal.
Ik werd ooit verliefd op het patroon van Rosemary Makhan. Het is een Valentijns quilt, die zij maakte voor haar dochter. Toen ik het patroon ontving, overleed Rosemary. Zo jammer. Ik heb al jaren contact met haar dochter op Facebook. Altijd als ik weer een blok af had, stuurde ik haar een foto. Misschien dat ik daarom wel zo blij ben dat het patroon nu in Nederland wordt verkocht. (Bij Quiltstudio het Gooi). In februari wordt het een BOM. (Blok van de maand).


zelf ontworpen Quilt van Yvonne

Yvonne Telkamp had haar eigen ontworpen Quilts meegenomen. De "Holland" quilt staat op de cover van de Klossie (met gratis patroon).


wat komen er mooie dingen voorbij




Show and tell

Deze dame was geinspireerd door  paleis het Loo. In het midden de fontein. de buxus tuine, de bomen en het wild.


Nog even meegenieten







De quilts van Mien Boerekamp

Ik heb de mooiste Quilts van Mien  voorbij zien komen. Alles gemaakt van Vlisco stoffen.





Lezing van Mien Boerekamp

Mien woont in de buurt van Helmond. Vlakbij de fabriek van Vlisco, waar stoffen worden gedrukt met de waxtechniek. Zij kon prachtig vertellen van hoe het nou kon dat de stoffen die in Afrika door de vrouwen worden gedragen, in Nederland wordt gemaakt. Het begon met een boerenzakdoek, maar tegenwoordig worden de mooiste stoffen gedrukt.